011 630 54 79
Besplatna dostava u Srbiji

narucisociva.com

Za većinu nas radna nedelja predstavlja mnogo sati provedenih u kancelariji, što je preduslov za sušenje i iritaciju očiju i to ne samo kod onih koji nose kontaktna sočiva. Brojni faktori u kancelariji pogodni su za stvaranje suvih i bolnih očiju: klima uređaji, grejanje, predugo sedenje za računarom i gledanje u ekran i fluorescentno osvetljenje.
Kako bi se ovi faktori umanjili, tim iz GetLanses predstavlja vam 5 sjajnih saveta koji pomažu kod problema sa suvim očima u kancelariji: 

1. Uvek u stolu držite pakovanje kapi za oči. 
Kontinuiranim vlaženjem očiju umanjićete osećaj bola i umora. Na tržištu se mogu pronaći najrazličitije 'veštačke suze', čak i one koje se preporučuju ljudima koji nose kontaktna sočiva. 
2. Obedujte van kancelarije.     
S obzirom na to da grejanje i klima uređaj doprinose sušenju sočiva i očiju, odluka da svoj obrok pojedete napolju pozitivno će uticati na ponovno stvaranje prirodnih suza i olakšati bol. 
3. Pijte mnogo vode. 
Naučno je dokazano da velikim unosom vode pomažete i vašim očima da nadoknade vlažnost. Preporuka je da se dnevno popije najmanje 1,2 l vode.
4. Podesite ekran svog računara. 
Iako je treptanje nešto što oku pomaže da se navlaži, prosečna osoba koja dosta vremena provodi gledajući u ekran računara trepće dva puta više od normalnog. Jednostavno podešavanje veličine fonta i svetla na ekranu pomoći će vašem oku da se manje napinje, što će umanjiti bol.  Tu su i zaštitne folije za ekran koji će vam olakšati dugo gledanje u računar. Ne zaboravite i da pravite pauze. Preporučuje se da na svakih 20 minuta gledanja u neki digitalni uređaj pravite 20 sekundi pauze i 20 stopa udaljenosti (što je nekih 6 metara). 
5. Vitamini za oči i lisnato povrće 
Dokazano je da  'očni' vitamini umanjuju simptome sindroma suvog oka i poboljšavaju sveukupno stanje vaših očiju. To naročito važi za povrće koje sadrži Omega-3 masne kiseline. Lutein i zeaksantin  često se svrstavaju u vitamine za oči pošto su se pokazali kao moćni zaštitnik od oštećenja koje stvaraju štetni svetlosni zraci i slobodni radikali koji mogu dovesti do oboljenja očiju kao što su katarakta i AMD. Lutein i zeaksantin mogu se pronaći u lisnatom povrću kao što su spanać, kelj, tikvice, raštan i listovi rotkve.